Via ferrata l'Escale de La Peille, agost 2012

11 d’ag. 2012

Aquesta és la primera entrada que fem de les nostres vacances d'aquest estiu.
Hem anat a França al Parc Nacional del Mercantour, concretament a la vall de la Vessubie, on hem fet vies ferrates i excursions durant una setmana.
Hem trobat una web amb una informació molt útil de ressenyes vàries, que són els llibrets que pots trobar també a les oficines de turisme:

Poble de Peille
Aquesta via ferrata, com les altres que hem fet durant les vacances són de pagament. Ha costat 3€ per cap, però realment ha valgut molt la pena. Hem hagut d'anar fins al poble de La Peille, a 26 km al NE de Niça, i només visitar el poble ja val la pena. El tiket el compres al Bar l'Absinthe, on també pots llogar el material necessari, i llavors ja fas la ferrata sortint del mateix poble.
Comences amb un caminet que baixa fins a la primera passarella, per continuar per una paret que està just a sota el poble, on ja hi comença a haver algun tram molt curt una mica extraplomat, i finalment acabes arribant a una altra passarella que està uns quants metres per sobre de la primera.



La segona part, primer es fa per la paret de sota la carretera, i després acabes passant per sobre un dels ponts de la carretera per continuar pujant per la paret. En aquest tram també hi ha algun pas una mica extraplomat que fa suar una mica i un pont de mico.

El millor, però, és la part que entres a una cova de la paret i la travesses per acabar sortint a la paret per un altre forat. I a continuació hi ha la fantàstica xarxa.


Un cop surts de la xarxa la via es divideix: cap a l'esquerra la part més difícil i bastant extraplomada: el Surplomb de la justice, o cap a la dreta més fàcil. Nosaltres hem decidit anar per la part fàcil.
Les dues parts conflueixen abans d'un altre pont de mico que acaba portant a la tirolina final. Nosaltres no vam poder fer la tirolina ja que no llogàven la politja sola. Així que vam sortir per l'alternativa que porta fins a un caminet que amb 10 minuts et torna a portar al poble.

Realment val la pena, i està molt ben equipada. Si mai hi tornem provarem el Surplomb de la justice.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Amb la tecnologia de Blogger.