Maladeta, 9/5/11

21 de maig 2011

Tot i que nosaltres ja havíem decidit penjar els esquís per aquesta temporada, el Ramon ens va convèncer per anar a la Maladeta per la Salut. Al final va ser tan persuasiu que vam ser 10 de colla: el Ramon, el Bartomeu i la Rosa, el Joan, l'Albert i la Montse, la Pepi, el Manel i nosaltres dos.
Vam sortir el diumenge després de dinar i vam fer via fins a la Besurta, on com que era diumenge casi no hi havia ningú. Nosaltres dos ens vam quedar a dormir a la furgo, i els altres vuit van pujar a dormir a la Renclusa.
Després de sopar vam anar a dormir, encara amb sol i amb unes vistes de la Maladeta fantàstiques. La nit anterior havia nevat, i es veia neu nova per sobre els 2.400m.
Ens vam llevar a les 4:00am, i després d'esmorzar, desfer el llit i acabar d'omplir la motxilla, vam començar a caminar de nit cap a la Renclusa. Eren 3/4 de 5, i a 3/4 de sis arribàvem a la Renclusa, on la resta de la colla tot just començàven a esmorzar perquè el guarda s'havia adormit.

Sortint de la Renclusa amb els esquís a l'esquena.
Un cop tots tips vam començar a tirar amunt. Uns 5 min més encara amb els esquís a l'esquena i després ja als peus però amb una neu molt gelada. Vam anar pujant xino xano amb serretes fins a la base de la canal.


Arribant a l'alçada del Portilló Superior
 Allà es van quedar el Bartomeu i la Rosa i la Pepi, i els altres vam anar tirant amunt a poc a poc fins al cim.


La canal de la Maladeta


Ramon i Manel sortint de la canal

L'Albert i la Montse
A dalt del cim no feia gaire fred ni massa vent. Vam ganyipar una mica i vam fer la foto de cim.

Tots dalt del cim, i el Manel que fa la foto
La baixada de la canal la vam fer més lenta, sobretot per culpa meva perquè anava una mica insegura, però un cop a baix, vam treure grampons i avall que fa baixada. La veritat és que la neu estava bastant al punt tipus primavera fins al mateix lloc on al matí ens havíem posat els esquís. Llavors, un altre cop els esquís a l'esquena i cap al cotxe.
Vam dinar a Benasque i després camí cap a casa. Ara sí que ja hem penjat els esquís per aquesta temporada, tot esperant que la que bé sigui millor.

Desnivell: 1400m
Hores: 11h amb parades.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Amb la tecnologia de Blogger.